Spring til indhold

Fordele og ulemper ved åbne kontorlokaler

  Store og åbne lokaler er blevet moderne, ikke blot i private hjem, men også på arbejdspladser og i særdeleshed kontorer. Men hvilke fordele og ulemper er forbundet med åbne kontorlokaler, og er det den rette løsning at vælge til lige præcis din virksomhed? Det kan du blive lidt klogere på i dette indlæg, hvor vi ser nærmere på denne moderne måde at indrette arbejdspladsen på. Så læs med og bliv godt klædt på til at indrette og vælge kontorlokaler til din virksomhed.

  Hvordan fungerer åbne kontorlokaler?

  Hvis man kigger efter kontorlejemål, kan man støde på mange forskellige typer af lokaler med mange forskellige indretninger og udtryk. Nogle er mere lukkede med mange separate lokaler, mens andre er mere åbne med ét eller få store åbne lokaler. Åbne kontorlokaler er præget af meget få opdelinger af medarbejderne, som sidder i det samme åbne kontorlandskab og arbejder.

  Man kan indrette åbne kontorlokaler på flere forskellige måder, og der er ikke én løsning, der passer perfekt til alle virksomheder. Man kan f.eks. bruge rumdelere, så man alligevel har en vis opdeling af medarbejderne, selvom de sidder i samme lokale. Andre undgår sådanne opdelinger og fokuserer på fællesskabet på arbejdspladsen ved at åbne lokalet op, så alle kan se hinanden.

  Hvad er fordelene ved åbne kontorlokaler?

  Der kan være flere fordele forbundet med at vælge åbne kontorlokaler til sin virksomhed. Først og fremmest kan der være en økonomisk fordel forbundet med det, da man kan spare på antallet af kvadratmeter, man lejer sig ind på i sit kontorlejemål. Med færre opdelinger og lokaler har man ikke brug for lige så mange kvadratmeter, og man kan dermed reducere sine månedlige lejeudgifter.

  En anden potentiel fordel er, at medarbejderne kan få en større følelse af fællesskab på arbejdspladsen. Når man sidder i samme lokale og arbejder, er det nemmere at sparre med hinanden og udveksle idéer, mens man også nemmere kan tage en sludder om løst og fast. Man undgår en følelse af isolation, og det kan give en større arbejdsglæde for medarbejderne.

  Hvilke ulemper er forbundet med åbne kontorlokaler?

  Et kontorlejemål med store åbne lokaler kan også være forbundet med en række ulemper. Først og fremmest kan åbne lokaler give anledning til mere uro og dermed flere forstyrrelser, hvilket kan påvirke medarbejdernes produktivitet. De udgifter, man sparer, kan dermed potentielt blive udlignet af en lavere produktivitet på arbejdspladsen.Der er efterhånden lavet mange undersøgelser af åbne kontorlokaler, og mange af disse viser desværre, at netop et fald i produktiviteten er ganske tydelig. Vær derfor meget opmærksom på denne faldgrube, hvis du ønsker et åbent kontorlejemål til din virksomhed.

  Join the conversation

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *